Johannes Pinter är filmregissören och manusförfattaren som sadlade om och blev skönlitterär författare. Han skriver spänning och skräck för barn och vuxna i både långa och korta format. Uttrycken må skilja sig med målgrupperna, men innebörden är alltid likadan: skräcken för det okända, oberäkneliga, obönhörliga. Detta utforskar han i novellen ”Ingentinget bortom horisonten”: hur långt man än springer så kan man inte fly från sin undergång.
Anna-Karin Tellgren har aldrig varit i Australien. Vad hon har är viss duglighet att hitta information på nätet och vänner som varit i Australien. De har kunnat berätta för henne om temperaturer, ljud och andra intryck vilka har inkorporerats i novellen. Anna-Karin har vidare bra fantasi och en förkärlek för B-skräck, vilket kommit väl till pass här – då hennes novell är en ren B-skräckhistoria. Författaren hoppas att den ska underhålla dig.
Markus Sköld debuterade som författare 2012 med den blod- och barrskogsdoftande skräckromanen Där ute i mörkret som handlar om en äventyrsweekend i Norrlands skogar som går fruktansvärt fel. Efter den följde romanerna Kalldrag (2016) – en rysare med kopplingar till Hofors – och Skuggfödd (2020), där handlingen är förlagd till ett lite annorlunda Gävle. Han har också skrivit noveller för bland andra Creepypodden, Storytel Originals och en rad novellsamlingar på temat skräck och science fiction. Markus fjärde roman, Folktomt, kommer hösten 2022.
Marie Metso är novellförfattare, illustratör och poet. Resten av tiden jobbar hon som barn- och ungdomsbibliotekarie och dricker kopiösa mängder te. Hon är bosatt i Malmö, samt har en magister i Litterär gestaltning från Författarskolan på Lunds universitet. I höst har hon medverkat i tjugo antologier och ett flertal tidskrifter med sina noveller och dikter. Hennes skrivande började med låttexter som har utvecklats till allt ifrån skräcksagor till twitteratur och diktustrationer.
Mårten Dahlrot är författare bosatt i Skurup. På Swedish Zombie har han tidigare gett ut tre skräckbilderböcker i serien Sagor för döda barn – samtliga illustrerade av Joakim Hanner – och den vardags-surrealistiska skräckromanen Det jävla djuret. Han är också en av upphovsmännen bakom instagram-romanen De ögondöda – berättelser från Skymninge. Som novellförfattare har han medverkat i ett par antologier och diverse poddar, bland annat Monsterboxen och Creepypodden.
Kristian Schultz bor med sina barn i Göteborg, jobbar som bibliotekarie och skriver för närvarande på sin första skräckroman. Förutom skrivande så nördar han ner sig i hantverksöl och försöker läsa ikapp sån litteratur som riktiga bibliotekarier läser.
Lova Lovén är född 1981 och arbetar med administration i Köpenhamn. Hon debuterade 2016 med romanen Trojanerna och har tidigare medverkat i flera novellantologier. När hon inte arbetar och skriver tycker hon om att ströva runt och undersöka sprickor i verkligheten. Lova har alltid dragits till skräckgenren, från barndomen med Eva Ibbotson och Roald Dahl till Clive Barker något senare. För den som är nyfiken på gamla gruvor på hemmaplan rekommenderar hon ett besök i Falu Koppargruva, som var i drift i tusen år …
Åke Qvarfort (Wistrand), är Uppsalabo och gift med underbara och talangfulla författaren Lovisa (Qvarfort) Wistrand. Två små barn, två stora och två katter gör livet ännu mer spännande. Till vardags arbetar han vid Uppsala universitet som systemadministratör, men är också skapare, tillsammans med Lovisa, av hundratalet noveller som ges ut av bland andra Saga Egmont, Lusthuset och WAPI. Han återfinns dessutom med två noveller i tidigare antologier på andra förlag, vilket gör ”Tjernobyl, min älskade” till den tredje. Åke är mycket stolt över att just den här fick bli en svart saga!
Joni Huttunen. Djupdykningar in i, och bortom, människans inre är inte sällan förknippat med skräckfyllda och mystiska erfarenheter. Utforskandet av det mänskliga sinnets myllrande mörker är en återkommande tematik i Joni Huttunens berättande, och ofta nås mörkrets kärna i berättelserna genom isolering och extrema fysiska påfrestningar, där ensamhet och prövningarna blir en metod för förvandling och metamorfos. Både Barrfiolernas rike (2016) och Elddjur (2019) handlar om personer som på olika sätt pressar sig bortom det yttersta och således lyckas spränga sina inre gränser, en process genom vilken de förskansar sig en ny blick på tillvaron, med vilken det är möjligt att se bortom den nyktra verklighetens utkanter – novellen ”Den befruktade staden” är inget undantag.
Jonatan Olofsgård har gått på Skurups skrivarlinje och är gästredaktör på tidskriften Poros. Han skriver essäer och noveller och är förtjust i saker som vågar vara enkla. Eller komplicerade. Det är olika från dag till dag.
Det här är Tomas Perssons första tryckta berättelse. Han har tidigare fått sin historia ”Kom och häng” uppläst två gånger i Creepypodden (Podd och Youtube.)
Eira A Ekre är en författare som gillar att leka med det surrealistiska, det övernaturliga och det satiriska. Ekre är medgrundare till skräckkollektivet Fruktan, och har skrivit för antologierna Stockholms undergång och Zonen vi ärvde, samt ett par egna projekt. I januari 2022 ger Swedish Zombie ut Ekres magnum opus, Tandläkarmanifestet – en konspirationsdrypande pulpig rymdopera.
KG Johansson växte upp på sextiotalet, var sjuk en vinter som femåring, lärde mig läsa och läste massor, bland annat Bibeln, vilket jag inte borde ha gjort. Startade mitt första band 1965, skolkade mig genom gymnasiet (en underbar tid), hamnade fastbunden på den räls som var Socialhögskolan medan yrkeslivet som kommunalkamrer redan kom tuffande men räddades i sista stund av musiken. Blev lärare på skolan där jag hade gått, studerade vidare i Hollywood ett år (också underbart), kom hem och skrev ett otal musikböcker. Fick barn (det bästa av allt), efter mysterier och blodtransfusioner. Lämnade musikhögskolan (je ne regrette rien) och ägnar mig nu åt att spela (t ex på Spotify), översätta, just nu från franska, och skriva ett nytt otal böcker, samt diverse annat: il faut être toujors ivre.